3 tapaa saada rahat tilille nopeasti

Sisällysluettelo

Haluatko saada tarvitsemasi rahat tilille nopeasti? Tässä kolme tapaa sinulle, jolla on kiire saada tilille 200 tai vaikkapa 2000 euroa. 

Työkeikka

Koira

Et ehkä usko, että kaikkien lakien ja säädösten mukaan hoidettava työkeikka voisi johtaa nopeasti saatavaan palkkioon, mutta tämä on mahdollista.

Normaalitilanteessahan joutuisit odottamaan ehkä jopa kuukauden, ennen kuin saisit rahat tilille. 

Jos laskutat työkeikasta (kuten koiran ulkoiluttamisesta, lumenluonnista, kotisiivouksesta, tarjoiluavusta tai vaikkapa katon korjaamisesta) kevytyrittäjäpalvelun kautta, voit saada rahat tilille todella nopeasti. Monet laskutuspalvelut tarjoavat nimittäin hetipalkka-mahdollisuutta, mikä on tavallaan sama kuin palkkaennakko.

Huomaathan, että hetipalkasta joutuu yleensä maksamaan erikseen. Toisaalta: jos päätyisit ottamaan lainaa, koituisi siitäkin sinulle ylimääräisiä kuluja. 

Laskutuspalveluiden käyttäminen on helppoa. Kuka tahansa voi alkaa laskuttaa asiakkaitaan tällaisen palvelun avulla – ilman sitoumuksia, paperitöitä tai kiinteitä kuluja. 

Pikalaina

Jos tarvitset rahaa tilille heti, ei kannata kysyä lainaa omasta pankista. Hae kertalaina 200 euroa joltain digipankilta tai rahoituslaitokselta, sillä nykyaikaisimmat luotonantajat pystyvät käsittelemään hakemuksesi välittömästi ja siirtämään rahat tilillesi jo saman päivän aikana. 

Hakemus voidaan käsitellä alle minuutissa, koska sitä ei lue yksikään ihminen, vaan tietokone. Liitteitäkään ei välttämättä tarvita. Jos ja kun luotonantaja haluaa varmistaa tulotietosi, se pyytää lupaa tilitapahtumiesi automaattiseen tarkastamiseen. 3 tai 6 kuukauden tilitapahtumat voidaan skannata läpi noin 10 sekunnissa. 

Pikalainalle ei tyypillisesti tarvita vakuuksia tai takaajia, joten prosessi on todella nopea. Entäpä lainasopimuksen allekirjoitus? Se onnistuu verkkopankkitunnuksillasi, joten allekirjoita lainasopimus saman tien, jos korko ja muut ehdot vaikuttavat hyviltä. 

Maksaako nopeus erikseen? 

Korko

Jos luotonantaja mainostaa, että voit saada rahat tilille jo 5 tai 15 minuutissa (myös viikonloppuna), varaudu siihen, että joudut maksamaan nopeudesta. Nopeus voi näkyä jo pikalainan korossa (pikaluottojen korot liikkuvat 20 prosentin tuntumassa, kun taas tavallisen kulutusluoton voi saada jo 4–10 prosentin korolla). Lisäksi sinulta voidaan periä pikatoimitusmaksu. Eräs luotonantaja mainostaa pikalainoja, mutta vasta hinnastosta selviää, että sekä hakemuksen pikakäsittelystä että lainasumman pikasiirrosta on maksettava erikseen. Jos ei suostu maksamaan näistä lisäpalveluista, voi mennä jopa viikko, ennen kuin laina on tilillä.

Vaikka rahoituslaitos ei mainostaisi nopeita lainoja, saatat saada lainan jo samana päivänä tai kahden/kolmen pankkipäivän kuluessa, eikä nopeudesta tarvitse maksaa erikseen. Tarkasta asia luotonantajan sivustolta.

Tarkasta luotonantajalta myös se, minkä pankkien tileille laina voidaan siirtää nopeasti (kenties jo saman arkipäivän aikana).

Yhteenvetona voidaan todeta, että pikavippipalveluna profiloitunut rahoituslaitos saattaa tarjota pikaluottoa jopa 20 % korolla, minkä lisäksi nopeudesta on maksettava kenties kymmeniä euroja.

Tavanomainen rahoituslaitos voi myöntää lainan puolta pienemmällä korolla, ja laina on tililläsi mahdollisesti jo samana päivänä – ilman mitään lisäpalvelumaksuja. 

Pieni laina tarkoittaa usein luottotilin perustamista 

Huomaathan, että 50–100 euron lainat vaativat usein luottotilin perustamista. Sinulle siis avataan luottotili esimerkiksi 2000 euron luottorajalla, vaikka tarvitsisit vain pienen luoton. 

Luottotili toimii samaan tapaan kuin luottokortti. Voit tehdä nostoja koska vain, kunhan luottoraja ei ylity. Aina kun maksat lainaa takaisin, vapautuu sinulle saman verran lainapääomaa uusia nostoja varten.

Virtuaaliset luottokortit ovat yleistyneet viime aikoina. Ne toimivat suurin piirtein samalla tavalla kuin luottotilit eli joustolainat. Virtuaalisen luottokortin voi saada nopeammin kuin tavallisen, sillä kortin saaminen ei ole kiinni postinkulun nopeudesta. 

Pikalainaa yrittäjälle

Yrittäjä

Suomessa on noin 292 400 yritystä. Yrittäjäkin voi tarvita pikalainaa, ja hänkin voi hakea sitä netistä.

Verkosta löytyy vastaus silloinkin, jos on tarvetta saada pikalainaa yritystoimintaa varten. Mikäli olet laskutuspalvelun käyttäjä eli kevytyrittäjä, et voi hakea lainaa yrityksen nimiin, mutta jos y-tunnus löytyy, tavoitat netin kautta monet eri rahoituslaitokset.

Voit hakea tavanomaista lainaa (eli vakuudetonta kertalainaa), limiittilainaa tai esimerkiksi laskurahoitusta. Laskurahoitus toimii niin, että myyt saatavasi rahoituslaitokselle. Rahoituslaitos siirtää rahat (muttei koko summaa, onhan kyse liiketoiminnasta) yrityksesi tilille heti. Sitten se jää odottelemaan sitä, että asiakkaasi maksaa laskunsa.

Vakuudellinen pankkilaina on pääsääntöisesti se halvin vaihtoehto sekä kuluttajalle että yritykselle, mutta koska pankit toimivat niin hitaasti, ei rahoja saa tilille kovinkaan nopeasti.